Partner: Solar Express | Kampány: Napelemrendszerek értékesítése pályázati időszakban | Együttműködés: Hírlevél küldése

Innen indultunk

A Solar Express napelemrendszerek értékesítésével, tervezésével és telepítésével foglalkozik. A tetőre telepített, háztartási napelem rendszerek elszámolhatók a 2021-2022 évre kiírt Otthonfelújítási támogatásban, akár 50%-kal olcsóbban szerezhetők így be, ezért komoly lakossági kereslet mutatkozik rájuk. A támogatás 2022 decemberével zárul, a felmérés és az egyedi árajánlatadás rengeteg időt és energiát követel, ezért nagyon fontos a komoly szándékkal rendelkező, jó minőségű leadek minél magasabb aránya.

Solar Express logo

Kampánycél

Napelemrendszerek telepítéséhez árajánlatot és helyszíni felmérést kérő, minőségi hot leadek szerzése egész évben folyamatosan, nagy volumenben.

Megoldás

Akik támogatott napelemrendszer telepítésében gondolkodnak, nyitottak arra, hogy egy előminősítésen essenek át, amiből megtudhatják, hogy jogosultak-e a támogatás lehívására és hogy mennyibe fog kerülni nekik a rendszer telepítése. A Solar Express egy olyan kalkulátorra tereli ezért az oldalán a forgalmat, ahol elkérik a háztartás alapadatait, majd ez alapján hívják vissza telefonon a jövőbeli ügyfeleket. Egy-egy felmérés és ajánlatadás azonban több órát is elvesz a munkaidőből, ezért a költséghatékonyság miatt nagyon nem mindegy, hogy végül hányból születik konkrét megrendelés.

A Solar Express szerette volna még tovább javítani a leadek minőségét, ezért 2020 decemberétől a Datainno hírlevélküldő szolgáltatását is igénybe vették. Egy egyedi landing oldalt is készítettünk számukra, ahol a hírlevélből érkező érdeklődőket legyűjtöttük és szűrve továbbadtuk nekik.

A hírlevelet olyan leadek számára küldtük ki, akik korábbi kutatásaink eredményei alapján láthatóan nyitottak voltak otthonuk továbbfejlesztésére – például saját tulajdonú családi házban laktak, voltak gyerekeik, lakásfelújítási célból terveztek hitelt felvenni.

Eredmény

A Solar Express által igényelt havi lead mennyiséget rendszeresen szállítjuk, az elkészített landing page-re a szűrt adatbázisra küldött hírlevélből érkező, nagyon célzott forgalommal a konkrét ajánlatkérések és megrendelések számát is tudtuk növelni.

Solar Express logo

“Amióta a Data Innovation közreműködik a leadek szállításába, sokkal kevesebbszer kell a helyszínen úgy felmérnünk és ajánlatot adnunk, hogy végül nem lesz belőle megrendelés. Szóval jónak értékeljük ezt a célzott forgalomterelést.”

Novák Szabolcs

Ügyvezető igazgató, Solar Express Kft.